Open

Nestworking I doua roti fara scala

NESTworking open e deschis oricui e interesat să își antreneze abilitățile de comunicare printr-o metodă care dă rezultate: coachingul de grup. Atelierul a fost lansat în septembrie 2013 de către Magda Bunea în colaborare cu Asociația Brain Fitness 

NESTworking este marcă înregistrată.  

E un atelier de comunicare intrapersonală și interpersonală, verbală și nonverbală, realizat prin coaching de grup. Iată o ocazie de a primi un serviciu scump – coaching-ul – într-o formă accesibilă financiar – în grup. Grupul e mic, doar 9 locuri.

Formatul „NESTworking” este derivat dintr-un training ținut pentru oameni din piața de capital. A făcut parte dintr-un program ce s-a derulat timp de 12 luni și, deși erau programate 6 cursuri, Magda a ținut 11 – la cererea unui public foarte pretențios în privința modului în care își investește timpul. NESTworking este o investiție valoroasă, baza unei comunicări eficace (în planul personal sau în cel profesional – pentru leadership și management intern, PR, marketing sau vânzări, dar și relația cu propriul sine). 

Pentru cine este conştient că vrea să comunice mai bine şi alege să facă ceva pentru asta, fie în relaţia cu el însuşi, fie cu prietenii, cu părinţii sau cu colegii de serviciu. Pentru cine simte că isprava neînsoţită de o comunicare pe măsură rămâne fără consecinţe.

La NESTworking poţi:

–  să observi scenariul conform căruia acţionezi
–  să conştientizezi faptul că îl poţi schimba
–  să ai încredere în tine să îţi asumi responsabilitatea schimbării
–  să fii creativ pentru a alege cel mai bine
–  să practici schimbarea pe care o vrei
–  să beneficiezi de feed back şi feed forward

Vor fi spuse cuvintele specifice comunicării – ascultare, asertivitate, negociere, conflict, proactivitate, empatie – dar mai ales vor fi practicate. Fiecare participant va avea o fişa de antrenament personală şi teme de atenţie „pentru acasă”.

NESTworking a fost votat de profesorii Teach for Romania, care au participat în 2014 la Leadership Summer Academy, drept cel mai bun din cele 17 programe de training. Magda Bunea face parte din prima serie de coachi, formați în 2006, în cadrul programului Metasysteme/fundamente și supervizare/, susținut de Alain Cardon, acreditat de International Coaching Federation.

Trăim într-o aşteptare, aşteptarea „să se termine”: ziua de lucru, anul la acel job, toţi anii de muncă. E tare păgubos să aştepţi să se termine ceva ce se termină oricum, care nu depinde de tine. Te antrenezi să nu mai faci lucruri, îţi anihilezi ceea ce în analiză tranzacţională se numeşte „starea de copil liber”. E starea de energie, de creativitate, de creştere. (…) Deseori, în viaţă „lăsăm de la noi” ca să fim acceptaţi, iubiţi, fără să ne dăm seama că lăsăm din noi, ne micşorăm. Şi o facem şi degeaba – nimeni nu creşte pe altul micşorându-se pe sine! NESTworking e un cuib adevărat: acolo suntem mari! Şi ne place! Se învaţă atenţe în primul rând, că de aici vin toate, şi, prin tot ce facem recunoaştem că suntem valoroşi unii pentru alţii. Munca e de măsurare şi de practicare a unor alte variante de comunicare pe baza unor planuri de acţiune alese de fiecare. Responsabilitatea implementării e tot la fiecare. E, cu adevărat, un proces de antrenare, de creştere. (…) Abia când îl consideri pe celălat  OK, abia atunci poţi să îi spui ce te deranjează în comportamentul lui – îi spui asertiv, mesaje „eu”, adică te consideri şi tu OK. (Interviu cu Magda)

Înscriere și deadline

Trimite-ne motivația participării într-un mail cu subiectul „NESTworking open” până pe 30 octombrie la adresa nest [arond] nestworking [punct] ro. Locurile se ocupă în ordinea înscrierilor.

Structură

O lună, 8 ședințe: 2 ședințe de 1h 30 pe săptămână (luni și joi de la 19:00) + una ulterioară de follow-up. Tot pentru follow-up, absolvenții intră într-un grup pe Facebook, care deja a sărit de 200 de membri.

Cost și număr de locuri

 • Cost: 500 lei (avans 200 lei înainte de start). 
 • Număr maxim de locuri: 9 

Dacă lucrezi într-un ONG cu activitate în domeniul educației copiilor beneficiezi de 40%discount.

Gândește-te bine dacă poți veni la toate ședințele, există posibilitate de a veni cu 30 de minute mai din vreme sesiunea următoare pentru a recupera; suma nu se returnează pentru cele la care lipsești.

Timp și spațiu

Perioada următoarei ediții: 4  – 27 noiembrie 2019, lunea și joia, în primele trei saptamani, și luni si miercuri în a patra săptămână. Locul: zona Gara de Nord, București.

 

Ateliere open viitoare

Sunt numai 4 ateliere de comunicare pe an! Dacă vrei să fii printre cei numai 36 de absolvenți anuali, poți să îți rezervi din timp un loc la o ediție viitoare.

Cele două ediții de primăvară din 2020 vor fi anunțate din timp!

În afara Bucureștiului

La cerere, atelierul poate avea loc prin videocall – Google Hangouts – într-o perioadă stabilită după ce se formează o grupă de doritori care nu locuiesc București.

Feedbackul cursanților 

Găsiți mai jos feedback de la absolvenți  care au participat la atelier recent. Dar primim și cuvinte care ne bucură mult de la oamenii care au fost la Nestworking acum 4/5/6 ani.

 • Cursul de comunicare a fost fantastic – încă mă trezesc că învăț și pe alții din el! Serios, a fost cursul vietii mele �� mă bucur mult că am participat! (Marius)
 • Pe mine atelierul m-a deschis foarte mult.  Deschidere față de mine și față de universul din jur. Am realizat că deschiderea este esențială pentru o bună comunicare. Îmi îngădui să mă observ și să observ, devin conștientă de mine și de ce mă înconjoară. Dacă asta e “acknowledge” sau măcar elementul esențial pentru “acknowledge”, aș spune că, odată cu atelierul, am făcut pasul important spre o mai bună comunicare. Am sentimentul că la “deschidere” a contribuit destul de mult și personalitatea Magdei, felul ei firesc de a fi (Costinela)
 •  NEST-ul a schimbat softul. O sa scriu zilele astea pe blog ce si cum, dar mi-am dat seama cum, din rolul meu de simplu cetatean, pot contribui la o lume mai buna. O combinatie de A->B si daca te astepti de la un om sa fie bun, nu te va dezamagi 🙂  (Silvia)

Atelierul a fost organizat inițial (august 2013) prin Club Revdepov, unde au avut loc peste 20 de ediții. Între timp, numărul edițiilor a crescut, iar grupul de follow-up „Nestworking – in the mood to GROW” are cca 260 de membri.

 • Am o mai mare încredere în mine și o deschidere față de cei din jur, care au și remarcat asta. Am aflat mai multe despre mine și m-am simțit încurajată să aflu și eu lucruri despre alții. Dacă ar fi să rezum în câteva cuvinte, o relație autentică cu mine și cu cei apropiați și o încredere mai mare în mine față de cei mai puțin apropiați. Și am învățat să zâmbesc mai mult :)
 • Atelierul m-a ajutat să mă (re)prezint cu succes la interviuri și în multe situații în care aș fi dat bir cu fugiții, să fiu mai deschisă față de oameni, mi-a amintit că bunătatea este o resursă inepuizabilă și că orice vorbă bună contează, că trăncăneala interioară (o citez pe Simina) poate să înceteze și atunci începi să realizezi lucruri miștoo, că postura te poate face (să te simți ca) un învingător, you fake it until you become it, că a fi prezent înseamnă și a asculta (cu adevărat), că părintele grijuliu și copilul liber din mine abia așteptau să se dezvolte. (Andreea)
 • Înainte de atelierul de comunicare cu Magda, nu eram atât de atentă la mesajul nonverbal pe care îl transmit, voit sau nu. Ulterior, prin discuțiile avute și exercițiile făcute la atelier -în cuib- am înțeles că putem schimba modul în care comunicăm verbal sau nu. Putem alege, în fiecare moment.
 • Atelierul m-a făcut conștientă de faptul că, dacă am o problemă de comunicare cu cineva, trebuie să mă concentrez la cum să îmi schimb eu abordarea și nu la cum aș vrea să se poarte celălalt. De multe ori îmi iroseam energia pt cauze pierdute :)(Cristina Micu)
 • Am facut destule cursuri de comunicare și am citit multe cărți, dar acesta este clar un curs practic, ești motivat și susținut de către coach și colegi să aplici cunoștințele în viața de zi cu zi. Pe principiul, teoria ca teoria, dar practica ne omoară. Abia aștept cursul nr. 2 și mă gândesc mai încolo să îl refac pe acesta. Mulțumesc Magdei și colegilor pentru tot sprijinul și susținerea.
 • 15 luni după ce am participat la atelierul NESTworking încă mă găsesc aplicând noțiuni din el (variabilele critice, ce o să vadă ceilalți, AER), deci utilitatea lui e evidentă. În plus, îndreptându-mi mai mult atenția spre nonverbalul meu și al celor cu care lucrez, am clarificat mai repede și mai ușor dileme presante de comunicare între mine și elevi. (Silvia)
 • Când m-am înscris la atelier eram într-o perioadă în care îmi doream să mă reinventez. Orele petrecute alături de Magda și de colegi m-au ajutat să îmi construiesc o altă perspectivă și să am puterea și tehnicile necesare pentru a schimba ceva. (Valeria)
 • La „antrelierul” Magdei nu ai nicio șansă să nu fii inspirat de oameni, cuvinte, cărți, râs, joacă, teme, dar mai ales de vocea care te îndeamnă să iubești și să faci ce vrei 😉
 • Magda te duce pe aceeaşi stradă pe care o ştii deja, dar descoperi tot felul de abordări şi soluţii neaşteptate. (Matei Vadim, Director Creativ)
 • Am mai multă încredere în mine şi sunt mai puţin judgmental. A fost o experienţă FOARTE FOARTE plăcută.
 • Participarea la atelierul de comunicare mi-a oferit perspective noi asupra unor situații din viața mea. M-a ajutat să fiu mai atentă și mai receptivă la mesajele celorlalți, comunicate verbal și mai ales nonverbal. Ascult mai atent și cu interes atunci când cineva îmi spune ceva. În concluzie, mi-a fost foarte util faptul că am primit instrumente de care să mă pot folosi oricând am nevoie în comunicarea cu alții, dar și cu mine.
 • În primul rând, sunt mai atentă la mine și la felul în care comunic.
 • Un atelier valoros, cu concepte aplicate, multă practică, multă descoperire de sine și lucru cu sine. Pare ușor, dar nu e:) Recomand acest atelier tuturor celor care vor să se (re)descopere, să înțeleagă și alte perspective ale comunicării, să interacționeze cu oameni frumoși. Mulțumesc, Magda! (Camelia Dumitru)
 • Atelierul m-a făcut să conștientizez anumite patternuri în comunicare (a mea și a altora) și mi-a dat dorința să schimb ceva, să nu las lucrurile pradă obișnuinței. Mi-a adus aminte cât de important este nonverbalul și mi-a revelat niște lucruri despre mine (de exemplu, că transmit prea multe prin nonverbal). Magda este o minunată, e o bucurie să o vezi comunicând, și te face să-ți dorești să fii și tu așa. (Miruna)
 • Mi-am dat seama că părinţii mei m-au învăţat să fiu mai mult copil, decât om. Şi e bine să fii şi om din când în când. Şi nu mai pot de dragul Magdei când văd cum poate să ne înSeteze de la o întâlnire la alta să fim mai atenţi – deci mai deştepţi, mai buni, mai noi (şi adjectiv, şi pronume personal).
 • Am învățat să prețuiesc mai mult pe cei din jur, dar și pe mine. Magda mi-a indicat niște poteci ale mele către mine, astfel încât în fiecare zi descopăr lucruri noi despre mine. Învăț că e atât de greu să MĂ schimb încât nici nu mai îndrăznesc să pretind de la ALȚII să se schimbe! Î: Atelierul de comunicare? R: O revelație!
 • De la fiecare întâlnire am plecat cu sentimentul copleșitor că totul este (sic!) bine. Pentru că mi-am reamintit ce uitasem (prin nefolosire) despre mine și despre ceilalți. Pentru că ceea ce am învățat mi-a desenat înainte un lung șir de uși ce abia așteaptă să fie deschise. (Adriana Savu)